2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Börtöncégeket telepítenének a leszakadó településekreForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-20 22:02:21
Címkék: Bihari hírek
A belügyminiszter határozhatja meg, hogy a büntetés-végrehatási intézetek gazdasági társaságai mely településeken, milyen tevékenység kitelepítését vállalják.

 

Azok a leszakadó települések számíthatnak támogatásra, amelyek hatékonyan használták fel a közmunkára kapott pénzt, illetve a hátrányos településeken a börtöncégek is létesíthetnek telephelyet - írja a napi.hu a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva.

A belügyminiszter feladatul kapta, hogy (településekre lebontva) határozza meg, a büntetés-végrehatási intézetek gazdasági társaságai - a termelésük kihelyezésével - mely településeken, milyen tevékenység kitelepítését vállalják. A miniszternek ezt április 30-ig kell megtennie és ez a határideje a programhoz szükséges pénz meghatározásának is.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter pedig azt a feladatot kapta, hogy július elsejéig készítsen javaslatot az Északkelet-Magyarországon található melegvíz-bázis - turisztikai, ipari, mezőgazdasági - hasznosítására.

A kormány megbízta a pénzügyminisztert, valamint az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a fejlesztési programok támogatása érdekében alkalmazható hitelkonstrukciókat összegezzék, illetve - ha szükséges - gondoskodjanak az újak bevezetéséről. Ennek a határideje is április 30. – írja a napi.hu.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!