2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Éjszakai repülési tilalom lesz augusztustól FerihegyenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-23 20:37:44
Címkék: Bihari hírek
Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden sajtótájékoztatón – írja az MTI.

A Légiközlekedési és Repülőgépipari Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón Tarlós István azt mondta: a miniszter ígérete szerint augusztustól biztosan működik majd az éjszakai repülési tilalom. Ugyanakkor lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek - tette hozzá.

A szóban forgó éjjeli időszakról tudni kell, hogy jelenleg is minimális forgalommal kellene bírnia az érvényes jogszabály szerint: éjféltől hajnali 5-ig csak 6 gépmozgás engedélyezett, a főpolgármester szerint viszont a késések miatt sokszor a valóságban ez jóval többre sikerül.

Palkovics László közölte, hogy szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek majd be, és az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot.

A repülőtér zajterhelésének ügye nemrég, az őszi önkormányzati választások közeledtével került ismét középpontba Budapesten. Felmerült az is, hogy esetleg vidékre költöztetnék a fapadosokat, ebből valószínűleg nem lesz semmi - hogy miért, arról itt olvashat bővebben -, a korábban belengetett enyhébb intézkedésekbe azonban úgy tűnik, beleállt a városvezetés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!