2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Három hónap alatt megduplázódott a kórházak adósságaForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-23 20:40:39
Címkék: Bihari hírek
Tavaly év végén rendezte a kormány a kórházak adósságát, mostanra újra 29 milliárd forint a lejárt tartozás.

 

Hiába fizette ki a kormány tavaly novemberben a kórházak adósságát, idén március végén újra 29 milliárd forint volt a magyar kórházak lejárt adósságállománya – írta meg a Napi.hu. Csak márciusban 6 milliárd forinttal nőtt a tartozás. A legnagyobb adós a Péterfy, ahol 2,477 milliárd forint a lejárt tartozás, de a Honvédkórház tartozása is csak 10 millióval marad el ettől.

Ez az adat azt jelenti, hogy az év eleje óta megduplázódott a kórházak tartozása. Ráadásul az adósság közel 30 százalékát már több, mint két hónapja be kellett volna fizetni.

A kormány időről időre átvállalja a kórházi adósságot, 2017 végén például 54,3 milliárd forintot, tavaly 55 milliárdot kaptak a kórházak. Úgy tűnik, hiába: a Napi.hu felidézte, hogy egy kongresszuson a Magyar Államkincstár képviselője beismerte, az adósság növekedésének okait és a megoldási lehetőségeket vizsgáló munkacsoport eddig nem jutott eredményre.

A lap azt írja: az adósság egyre durvább növekedésének az a fő oka, hogy a kórházi dolgozóknak is béremelést kell adni, emiatt dologi kiadásokra már alig jut.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!