2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nem sikerült lenyomnia a könyvesboltokat az online vásárlásnakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-24 06:36:26
Címkék: Bihari hírek
A magyarok többsége könyvet még mindig a könyvesboltban vesz.

 

Bár a webáruházakból is egyre többen rendelnek könyvet Magyarországon, a többség elsősorban a hagyományos könyvesboltokat preferálja, és a rendszeresen olvasók nagyjából harmada vásárol havonta vagy annál is gyakrabban – olvasható a Világgazdaság keddi kiadásában.

A lap a Picodi smart-shopping platform felmérését ismertetve azt írja, hogy a magyarok 68 százaléka a hagyományos könyvesboltokat részesíti előnyben, ha olvasnivalót keres, a könyvtári kölcsönzés aránya 9 százalék, a barátoktól, ismerősöktől kölcsönkérésé pedig elenyésző, 1 százalék.

A megkérdezettek 22 százaléka válaszolta azt, hogy nem nagyon olvas, illetve nem érdeklik a könyvek. Arra a kérdésre, hogy vásárolt-e az elmúlt egy évben könyvet, a nők 76, a férfiak 64 százaléka válaszolt igennel.

Annak ellenére, hogy a hangoskönyvek világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, Magyarországon a digitális vagy CD formátumban megjelenő hangoskönyvek vásárlási aránya mindössze 1 százalékra tehető. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többsége, 88 százaléka elégedett a könyvpiaci felhozatallal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!