2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
50 éve nem tapasztalt erejû rengés AusztráliábanForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-20 10:00:48
Földrengés miatt több száz embert kellett evakuálni több bányából Ausztrália nyugati részén. A Richter-skála szerint 5-ös erõsségû rengésben az eddigi jelentések szerint senki sem halt meg, ...

de jelentõs károk keletkeztek a területen lévõ településekben. Fél évszáda nem volt ilyen erõs rengés Ausztrália ezen részén.

Mindössze tíz kilométer mélyen volt rengés, Peth városától nagyjából hatszáz kilométernyire. A húsz másodpercig tartó földmozgás miatt ki kellett üríteni a legnagyobb ausztrál aranybányát. A Super Pit nevû külszíni fejtésû bányát üzemelõ cég szóvivõje elmondta, hogy senki sem halt meg a bányászok közül, és nagyobb károk sem keletkeztek. Jelenleg a cég szakértõi vizsgálják, hogy újra lehet-e nyitni a terület fõ munkaadójának számító bányát és más, szintén kiürített bányákat.

Az ausztrál sajtóban megjelent hírek szerint több iskolát is ki kellett üríteni a helyi idõ szerint reggel negyed kilenckor történt rengés miatt. A Goldfield régióban több iskolaépületen is repedések jelentek meg, és volt, amelyik részben beomlott. Az épülteteket statikusok vizsgálják. Sok helyen tanítási szüntetet rendeltek el. Sok, fõleg régi épület súlyosan megrongálódott.

Szemtanúk elmondása szerint néhány úton lyukak jelentek meg a bányászterületen, ahol a föld járatokkal van tele.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!