2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kezdődik az érettségiForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-06 06:26:10
Címkék: Bihari hírek
Reggel nyolckor több tízezer diák kezdi megoldani az érettségi feladatsorait.

 

Ma reggel a közép- és emelt szintű magyarvizsgával kezdődik a 2019-es tavaszi érettségi szezon legfontosabb hete.  A HVG oktatási szakportálja, az Eduline foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

A ma reggeli magyarérettségin a középszintű vizsgát választó diákoknak összesen 240 percük lesz a feladatok megoldására. Először az első feladatlapot kapják meg, amelyen egy szövegértési feladatsort és egy érvelést vagy gyakorlati szövegalkotási feladatot találnak, erre 90 percet kapnak. A szövegértési feladat szövege egy (esetleg két, egymással összefüggő), 700-1000 szavas ismeretterjesztő szöveg, publicisztikai mű vagy ezek részlete. Az érvelés egy 3-5 érvvel alátámasztott állásfoglalás egy közéleti, kulturális, életmódbeli kérdésben, 120-200 szó terjedelemben. Aki nem az érvelést, hanem a gyakorlati szövegalkotási feladatot választja, annak a megadott műfajban, témában kell szöveget írnia.

Kilencven perc után az első feladatlapot beszedik a javítók, és kiosztják a másik feladatsort, amely két feladatot tartalmaz, ezek közül a diákoknak egyet kell választaniuk. A feladat egy mű problémaközpontú, értelmező bemutatása, vagy két mű összehasonlító értelmezése.

További részleteket a feladatokról és a pontozásról az Eduline cikkében olvashatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!