2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Akkor is jó üzlet szállást kiadni, ha csak háromnapos a hosszú hétvégeForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-11 20:19:34
Címkék: Bihari hírek
Úgy is nőtt a szálláshelyek bevétele, hogy a vendégéjszakák száma nagyot esett. Ráadásul a naptár miatt is torzítanak a számok.

 

A vendégéjszakák száma 4,4 százalékkal csökkent, de a szálláshelyek árbevétele 3,2 százalékkal nőtt márciusban – közölte a KSH.

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,1, a belföldi vendégek által eltöltötteké 4,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

De az adatokat nem érdemes katasztrófaként kezelni: a csökkenés gyakorlatilag teljes egészében annak tudható be, hogy tavaly március-április fordulóján volt a húsvéti hosszú hétvége, idén viszont áprilisban, a március 15-i hétvége pedig tavaly négy, idén három napig tartott. Ha a szezonális és naptárhatást is figyelembe vesszük, akkor máris pozitív a mérleg: a külföldi vendégforgalom 1,7, a belföldi vendégforgalom 3,7 százalékkal növekedett.

A szállodák szobakihasználtsága 55,2 százalék volt. Az összes bruttó árbevétel folyó áron 3,2 százalékkal (35 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 0,5 százalékkal (19 milliárd forintra) emelkedett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!