2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kelet-ázsiai üzleti oktatási központ lesz a Szegedi TudományegyetemenForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-13 06:56:57
Címkék: Bihari hírek
Ázsiai oktatási központról egyeztet a Szegedi Tudományegyetem, a jogi és a gazdasági karokon indulna a képzés.

 

Kormánydöntés van arról, hogy felújítják a szegedi egyetem jogi karának épületét, ami azért is fontos, mert azt tervezik, hogy egy kelet-ázsiai üzleti oktatási központot hoznak majd itt létre - erről beszélt Rovó László, a SZTE rektora a delmagyar.hu munkatársának. A rektorral készített interjúból az is kiderül, hogy elégedetlen az intézmény elmúlt tizenöt év alatt történt fejlesztésével, szerinte egy év alatt, amióta ő tölti be a egyetemi vezetői posztot, ebből a hátrányból sikerült valamennyit lefaragni.

A lapnak adott interjúban a rektor arról is beszélt, hogy a működésük veszteségeit jórészt annak köszönhetik, hogy elhibázott döntés volt, hogy integrálták még 2007-ben az egyetemi klinikai és a városi egészségügyi intézményeket, ezzel kapcsolatosan azonban nem esett szó a lehetséges megoldásokról.

Egyébként rövidesen új kancellárja is lehet a Szegedi Tudományegyetemnek, mivel a botrányos körülmények között távozó Devecz Miklós után kinevezett Fendler Judit megbízatása lejár. Úgy tudjuk, hogy a posztra pályázott ismét Fendler, de az aspiránsok között van a közeli kisváros, Kistelek fideszes polgármestere, Nagy Sándor is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!