2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Rejtélyes halálesetekről is tanácskoztak BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-13 20:59:28
Címkék: Bihari hírek
Az ország szinte valamennyi pontjáról érkeztek a patológiai és boncmesteri szakmában dolgozók arra a kétnapos szakmai konferenciára, amelynek ezúttal is a Makk Kálmán Mozi adott otthont.

 

A hetven regisztrált jelentkező szakmabeli idén olyan különleges előadásokat is hallhatott, mint a Pándy család rejtélyes halála, vagy a veszettség, mint aktuális veszély. Az asszisztensi munkatársak bevonása mellett továbbra is a patológia területéről választottak témát az előadók a május 10-11-i Országos Boncmesteri és Asszisztensi Továbbképzésre (OBAT). Az eseményt évről évre a Gróf Tisza István Kórház Pathológiai Osztálya és az „Alapítvány a Bihari Térség Pathologiai Diagnosztikájának Fejlesztéséért” Alapítvány kuratóriuma szervezi.

 

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

A konferencia a hagyományoknak megfelelően köszöntőkkel indult és a 2019-es OBAT-díjat is átadták. Dr. Dombi Imre osztályvezető főorvos megköszönte a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték a nagy múltú eseményt, amely már a második X-hez közeledik. Muraközi István polgármester, az esemény fővédnöke, Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató és Prof. Dr. Nemes Zoltán is köszöntötte a résztvevő szakembereket. Az OBAT-díjat idén – a nyolc esztendeje a továbbképzésen is rendszeresen előadó – dr. Kovács Lajos ny. rendőrezredes, c. egyetemi docens kapta. A kétnapos eseményen összesen tizenhat, a szakmához leginkább kapcsolódó aktuális és érdekes, többségében az állategészségügy köré szerveződő témát hallgathattak meg a szakmai napokra érkezők. A tizenkilencedik OBAT-on a kisvárdai és a székelyudvarhelyi kórház patológiai osztálya is bemutatkoztak. A szervezők már a huszadik továbbképzésre készülődnek, amely mint mondták, meglepetéseket is tartogat majd a szakmabelieknek.

Kogyilláné H. Szófia

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!