2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Szezonzáró csigacsinálás, kakaspörkölttelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-13 21:25:22
Címkék: Bihari hírek
A levesbevaló sodrása jó alkalom volt a beszélgetésre, remek közösség alakult az asszonyokból.

 

Az elmúlt év őszétől ez év tavaszáig hetenként egy alkalommal összegyűltek a református egyház nőtagjai, hogy csigatésztát sodorjanak. Az általuk készített értékes tésztát különböző alkalmakkor használták fel, de jutott belőle arra is, hogy adakozásként elküldjék.

Most, hogy az asszonyoknak ilyenkor tavasszal már más elfoglaltságuk is akad, szüneteltetik a csigatészta készítését őszig.

 

Fotó: Vmirjáncki József

Az utolsó napon még sodorták a tésztát, de előző alakalommal, többen javasolták, hogy ezt a napot tegyék emlékezetessé azzal, hogy kakaspörköltet készítenek. Így is történt. Amíg az asszonyok a csigát sodorták, kint az udvaron üstben Szűcs Imréné az iskolai napközi volt szakácsa vezetésével Bak Gergely és társai főzték a finom ételt.

Dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkésznő megköszönte az asszonyok lelkiismeretes, odaadó munkáját. Elmondta, hogy azok, akik hetente ezen az összejöveteleken megjelentek amellett, hogy értékes dologgal töltötték szabadidejüket, jó kis közösség alakult ki az egyházon belül.

Vmirjáncki József

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!