2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Bőven van lehetőség a szórakozásra CsökmőnForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-15 06:25:26
Címkék: Bihari hírek
Fontos szerepet kap a kultúra Csökmő életében. Friss hírek a település mindennapjaiból.

Fotó: B. Kiss Andrea

 

Félrelépés, nő és férfi kapcsolata

Újabb regénye jelent meg a csökmői írónőnek, B. Kiss Andreának. A 2017-es nagy sikerű Az akácos út titkai című utca- és családregénye után az elmúlt héten a Ne áltasd magad! Ő is férfi című kisregény a férfi és nő kapcsolatokat boncolgatja egy félrelépés lelki hatásainak ábrázolásán keresztül.

 

Az istentiszteleten találkoznak

Konfirmációs találkozó lesz Csökmőn június 2-án, vasárnap. Az elmúlt évekhez hűen idén is megrendezi a református egyház ezt a fontos eseményét. Szabó Gyula lelkipásztor és a presbitérium meghívta a 10, 25, 50 és 60 éve konfirmáltakat, akik emléklapot kapnak. Az idén konfirmált gyerekek a gyülekezet tesznek hitvallást.

 

Most a vonósok érkeznek vendégségbe

Tavaszi koncert lesz a hétvégén a csökmői Faluházban, ahol fellép a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar, a Csökmői Gyermekkórus, valamint meghívott sztárvendégként a Giusto Kamarazenekar. Évek óta hagyomány a tavaszi koncert, ahol a gyerekekkel közösen lépett már fel Gryllus Vilmos, majd a következő évben Hevesi Imre. Most a vonósok lesznek az est különleges pontjai, hiszen Csökmőn a fúvószene ismert, mivel a helyi művészeti iskola és a zenekar is fúvósokból áll. Várhatóan telt ház lesz, hiszen ilyenkor nem csak a falu lakói mozdulnak meg, de a környező településekről is érkeznek érdeklődők.

 

Meghitt pillanatok a zenés esten

A Közösségek Hete országos programsorozathoz kapcsolódva szervezete meg a csökmői Faluház az évek óta népszerű Dalos május est nevet viselő közösségépítő, szórakoztató rendezvényét. Ez a szórakoztató est klubhangulatot varázsol a faluházba, Gál István zeneművész és Bak Krisztina énekesnő műsora pedig igazi kikapcsolódást nyújt fiataloknak, időseknek egyaránt. A résztvevők között voltak gyerekek, fiatalok és idősek is. Az asztalokon mécsesek, rágcsálnivalók és önkéntesek által sütött házi sütemények varázsoltak meghittséget. Egy öt kérdésből álló totóval tették izgalmasabbá a szórakoztató zenés estet. Minden kérdés a műsorban elhangzott számokhoz kapcsolódott, illetve a Közösségek Hetét is tudatosította a jelenlévőkben. A helyes megfejtők között kis ajándékokat osztottak ki a szervezők. Az est végén voltak, akik táncra is perdültek.

B. Kiss Andrea

Címkék

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!