2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Már terítik az aszfaltot az M4-esenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-17 06:17:54
Címkék: Bihari hírek
Elkészült az M4 második ütemének első, 3,5 kilométeres szakaszán az aszfalt alapréteg.

Fotó: Kovács Péter

 

Erről tájékoztatta a Naplót a beruházó, a Nemzeti Infrastruktura Fejlesztő Zrt., hozzátéve, hogy az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki országhatár közötti szakaszának tervezett befejezési ideje 2020 január vége. Ezekben a napokban a földműépítés, Ckt pályaszerkezetiréteg-építés, aszfaltalapréteg-építés, műtárgyak acél felszerkezet gyártása és helyszínre szállítása, valamint összeszerelése, átereszépítés, csapadékvíz-elvezető árok építése, valamint rézsűképzés folyik.

 

Az aszfaltozás előtt a pályatest egy 20 centiméter vastag úgynevezett könnyűbeton alapréteget (Ckt beton) kapott. Ez a berettyóújfalui csomóponttól már elkészült a Berettyó-hídig. Erre három rétegben összesen 22 centiméter vastagságban aszfaltot terítenek. Az első a 10 centi vastagságú alapréteg, ez már 3,5 kilométeren elkészült, majd következik a 8 centis kötő- és a 4 centi vastag kopóréteg terítése. Eddig körülbelül 70 ezer tonna Ckt betont és 20 ezer tonna aszfaltot építettek be.

 

A betont a sárándi keverőből szállítják a helyszínre, a földesi aszfaltkeverőből érkezik az anyag a keresztező utak készítéséhez. Hamarosan megkezdi munkáját a mezőpeterdi beton- és aszfalt előállító üzem. Ezt követően a jelenleginél jóval többen dolgoznak majd a sztrádaépítésen.

Azt Vitányi István országgyűlési képviselőtől tudjuk, hogy a közel 30 kilométeres 2×2 sávos, szükséges kiegészítő építményekkel ellátott sztráda bruttó bekerülési költsége 105 milliárd forint.

KZS

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!