2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kisebb megnyugvás volt ma Forrás: Ingatlanmagazin
Utolsó módosítás: 2010-04-21 11:56:09
A tegnapi kedvezõtlen tõkepiaci hangulat után mára a forint kissé visszanyerte erejét.

Az elmúlt napokban az ügyfeleit átverõ amerikai brókerház, valamint a görög mentõcsomag felõli hírek és légtérzár miatt elhalasztott EU-IMF tárgyalások korbácsolták fel a hangulatot.

Az elsõ probléma csendesedni látszik, ugyanis a Goldman Sachs elleni eljárás megindításában az amerikai tõzsdefelügyelet, a SEC tagjai sem egységesek, ráadásul mai gyorsjelentésében profitja megduplázódásáról számolt be a brókerház.

Holnap már biztosan sort kerítenek az EU-IMF-Görögország csúcstalálkozóra, ráadásul a bajba jutott ország ma sikeres államkötvény-aukciót tartott. Több mint négyszeres kereslet mellett meghirdetett 1,5 milliárd euró helyett 1,95 milliárd euró értékben bocsátottak ki kincstárjegyeket, bár a képet árnyalja, hogy a januári 1,67 százalékos hozam mellett ma csak 3,65 százalékos hozam mellett keltek el a papírok. A helyzet továbbra sem rózsás, ugyanis a görög 10 éves állampapírpiaci hozamok német papírokhoz viszonyított felára 472 bázispontra emelkedett a délelõtt folyamán, ami az euró bevezetése óta a legnagyobb különbségnek számít.

Az euró továbbra is a gyengeség jeleit mutatja: a délelõtt 1,35 fölé emelkedõ EUR/USD jegyzések délutánra újra 1,35 alá mérséklõdtek, bár a közös európai deviza mai vesztesége csupán 0,15 százalék.

A forint 0,25 százalékot nyert ma az euróval szemben, igaz a 264,6-os jegyzések még távol vannak a péntek délutáni, "békebeli" 263,3-as szintektõl.

Hasonló mértékû a nyereség a dollárral szemben is, a 196,4-es árfolyam tegnapinál fél forinttal olcsóbb zöldhasút jelent.

A CHF/HUF kereskedését illetõen a 184,6-os kurzus immár a tegnapinál 0,2 százalékkal olcsóbb frankot jelent.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!