2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szerdától vasárnapig tart a város napja BerettyóújfalubanForrás: berettyoradio.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-22 06:27:54
Címkék: Bihari hírek
Városnapi ünnepi testületi ülés, díjak átadása, életfaültetés az újszülötteknek, a népliget és az új emlékfák avatása, elszármazottak találkozója, gyermeknap, Rúzsa Magdi koncert.

Néhány program a berettyóújfalui város napjához kapcsolódó eseménysorozatból. Berettyóújfalu történetének egyik legjelentősebb dátuma 1608. május 23. Báthory Gábor erdélyi fejedelem e napon kelt kiváltságlevelében Nadányi Gergelynek és a hadnagysága alatt álló és harcoló száz hajdúvitéznek adományozta Újfalu és Szent Kozma részbirtokokat, és őket hajdú-nemesi kiváltságokkal látta el. A jeles dátumhoz kapcsolódó ünnepi hét már május 22-én kezdetét veszi és május 26-án lövészversennyel ér véget.

 

A népligeti emlékfák is helyükre kerültek

A város napján, május 23-án avatják az 1848-as forradalom és szabadságharc valamint az 1956-os forradalom emlékére, Nemes Sándor famíves által készített új emlékfákat, valamint a „Zöld város” projekthez kapcsolódó megújult Népligetet. Berettyóújfalu már 22. éve méltóképpen ünnepli a város napját, hiszen a hagyományos ünnepi testületi-ülés és a városi kitüntetések átadását követően számos eseménnyel várják a berettyóújfaluiakat.

 

 

Május 24-én két program is lesz. Immár nyolcadjára rendezi meg az országos szűr, szűrrátét-készítő, szűcshímzés- és nemezpályázatot a Bihari Népművészeti Egyesület. A Berettyóújfaluból elszármazottak találkozóját is ezen a napon tartják a Szász–tanyán.

 

A hétvégére, május 25-re szervezett napon a Szent István téren a délelőtt a gyermeknap jegyében zajlik tűzoltókaravánnal és a Bóbita együttessel, az estébe hajló délután pedig koncerteket tartogat: Kiskalász Zenekar, a Dirty Slippers és Rúzsa Magdi.

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!