2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Elsősegélyt nyújtottak elméletben és gyakorlatbanForrás: berettyoradio.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-22 06:47:25
Címkék: Bihari hírek
Már majdcsak fél évszázada, pontosan negyvennyolc éve rendezi meg a Magyar Vöröskereszt a területi elsősegélynyújtó versenyt.

A cél minden évben ugyanaz: a laikus elsősegélynyújtás népszerűsítése a fiatalok körében. A diákok, akik ezen a versenyen elindulnak, már túl vannak egy olyan felkészülésen, ahol elsajátíthatták a legfontosabb ismereteket a témában.

 

Tesztkérdésekre is válaszoltak a diákok

A fiatalok alapszinten tudják használni akár a félautomata defibrillátort, el tudják látni az eszméletlen beteget, felismerik a méreg hatása alatt álló esteket, az allergiás, cukorbeteg és asztmás rohamokat az elsősegélynyújtás szintjén tudják kezelni. A versenyt megelőző oktatásokon széles ismeretanyagot kapnak nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is, ezáltal a mindennapi életben is kamatoztathatják majd tudásukat.

 

A Magyar Vöröskereszt maszkmestere idén is élethű sebeket alkotott

A versenyen harminc tesztkérdést oldottak meg a diákoknak, majd négy kárhelyen tíz sérült ellátásában, csapatban kellett együttműködniük. Megtapasztalhatták az újraélesztést, epilepsziás beteg ellátásban kellett segédkezniük, helyt kellett állniuk gyalogos gázolást szenvedett beteg ellátásában.

 

Négy kárhelyen várták a versenyzőket

A szervezők igyekeztek idén is az eddig elsajátított széles ismeretanyagra épülő feladatokat felvonultatni. A Magyar Vöröskereszt munkatársai, maszkmesterei és önkéntesei a szimulált esteket – ahogyan sok éve már - élethűen, műsebekkel, égési sérülésekkel, művér használatával mutatták be.

 

A legeredményesebb csapatok május 30-án, Hajdúszoboszlón a megyei elsősegélynyújtó versenyen mérettethetik meg magukat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!