2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Képzeld el, hogy cigánynak születtélForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-21 12:00:07
Hogy cigánynak születtél egy szegény faluban. Hogy van három kistestvéred, a szüleid szeretik egymást és elvállalnak minden alkalmi munkát, mégis alig jut ennivalóra

Hogy egyetlen szobában laktok a nagyszüleitek pici házában, ahol nincs villany, mert nem tudtátok kifizetni. Hogy anyukád kézzel mossa hat ember ruháit. Hogy amikor apukád a kórházba kerül, mindenki elhúzódik tõle, mert messzirõl látszik, hogy cigány. Hogy az iskolában téged sokan szeretnek, sokan viszont csúfolnak, és azt mondják, ti mind büdösek és tolvajok vagytok.

El tudod képzelni, hogyan viseled ezt? És el tudsz képzelni egy tanító nénit, aki nem mondja, de minden szavából, mozdulatából süt, hogy gyûlöli a cigányokat? El tudod képzelni, hogy az õ osztályába jársz? Milyen érzés? Mihez kezdenél, ha fájna? Kitõl kérnél segítséget? Kire haragudnál? Mit tudnál tenni, hogy kiszabadulj ebbõl az átokból?

Gyûlölöd te is azokat a cigányokat, akik valóban lopnak és megverik a tanítót? El tudod képzelni, hogy te különb vagy? Hogy mindezek ellenére szorgalmas tanuló és becsületes felnõtt leszel? Ha mindezt el tudod képzelni, meg tudod-e fogalmazni, mit vársz a leendõ Orbán- kormánytól? S ha igen, kinek mondod el, hogy meghallják?

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!