2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Letették a börtönkórház alapkövét BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-23 06:53:00
Címkék: Bihari hírek
Letették az alapkövét szerdán a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központjának Berettyóújfalu határában. A 8 ezer 167 négyzetméter területű intézmény egy 14 ezer négyzetméteres telken fog megépülni, több mint 9 milliárd forintból.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

 

Büszke vagyok arra, hogy egy országos hatókörű, a büntetés-végrehajtást érintő feladatban megkerülhetetlen szerepet vállaltunk – mondta dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója.

A szerdai ünnepélyes alapkőletétellel immár a kivitelezési fázisba lépett a büntetés-végrehajtás legújabb fejlesztése, az egészségügyi központ megépítését szolgáló beruházás Berettyóújfaluban.

– Új szemlélet fog megjelenni az egészségügyi központ működésében, a hatékonyságot szem előtt tartva a központ és a kórház egymással szorosan együttműködve, egymás tevékenységét kiegészítve dolgozik együtt, természetesen a legszigorúbb biztonsági protokoll betartásával – jelentette ki Schmehl János bv. vezérőrnagy, országos parancsnok-helyettes.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nemcsak egy jelentős mértékű beruházás valósul meg Berettyóújfaluban, hanem az intézmény 200 új munkahelyet is teremt. Hangsúlyozta, a Gróf Tisza István Kórház ezentúl magasabb színvonalú betegellátást is nyújt majd.

 

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Berettyóújfalu polgármestere azt mondta, minden magyar embernek joga van a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, és ez alól a fogvatartottak sem kivételek. A területet napra pontosan két éve adták állami tulajdonba, és az alapkő elhelyezése után hamarosan megépülő intézmény az itt élők érdekeit is szolgálni fogja – hangsúlyozta.

– A büntetés-végrehajtás személyi állománya jelentős feladatot lát el abban, hogy Magyarország egy biztonságos ország – szögezte le dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

 

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Úgy fogalmazott, a beruházás elkészülését követően az itt élők nyertesei lehetnek az ezzel járó fejlesztéseknek, és bízik abban, hogy ezt hamarosan tapasztalni fogják.

Kogyilláné H. Szófia

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!