2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Két paksi blokk is leálltForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-25 20:12:37
Címkék: Bihari hírek
Szombaton a tervezett éves főjavítás miatt teljesen leállították a paksi atomerőmű második blokkját, azonban csütörtökön egy nem tervezett karbantartási munka miatt a harmadik blokk termelését is le kellett állítani.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közleménye szerint kedden a harmadik blokkból az ún. szabályozó és biztonságvédelmi rendszer működésének hibájáról érkezett jelzés, és bár emiatt nem feltétlenül kellett volna leállítani az erőművet, a további ellenőrzések és hibajavítás elvégzése érdekében a leállítás mellett döntöttek.

Az ellenőrzés, a szükséges próbák és tesztek után a közlemény szerint hétvégére állhat vissza a normális szintre a harmadik blokk áramtermelése. A Portfolio.hu azt írja, hogy a 2. és a 3. blokk kiesésével előre láthatólag hétvégéig a Paksi Atomerőmű áramtermelése a szokásosnak mindössze a fele, kevesebb mint 1000 MW lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyarországi áramfogyasztásnak jelenleg több mint 50 százalékát importból kell fedezni.

A  paksi atomerőmű negyedik blokkjának tervezett, 2019-es javítása egyébként április elején ért véget, emiatt az a blokk   február 4. és április 3. között nem üzemelt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!