2024. április 24. Szerda, György.
 
Élen járnak humanitásban – újranyerte a címet a három hajdú-bihari településForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-25 21:29:52
Címkék: Bihari hírek
Újra elnyerte a Humanitárius Település címet Hajdúböszörmény, Komádi és Váncsod.

Fotó: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

 

A Magyar Vöröskereszt szigorú feltételekhez kötött, kitüntető címét a szervezet világnapi ünnepségén vették át a települések polgármesterei és a Vöröskereszt helyi képviselői május 23-án, Biatorbágyon.

Három évvel ezelőtt két település megyénkben először vállalkozott arra a nagy kihívásra, hogy megpályázza a Magyar Vöröskereszttől a Humanitárius Település címet; Hajdúböszörmény és Komádi. A név nagyon szigorú feltételekhez kötött: a véradóknak, a tagság arányára, a Vöröskereszt humanitárius tevékenységeinek, eszmeiségének megvalósulására, és az önkormányzatnak humanitárius ügyekben való aktivitására vonatkozóan – áll a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete közleményében.

Mind a két város teljesítette a követelményeket. Hajdúböszörmény hazánk legnagyobb lélekszámú Humanitárius Települése lett akkor. Tavaly megtartották címüket és márványtáblát nyertek. 2019-ben már 3. éve „állják a sarat”, és településeik határain is hirdethetik a városba lépőknek, hogy egy jó ügyeket képviselő Humanitárius Településre érkeznek meg. 2018-ben ehhez a vöröskeresztes kihíváshoz csatlakozott Váncsod is. Belépett a különleges városok körébe. Idén, 2019-ben, megerősítette címét, és márványáblával is megerősítették az elismerő címet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!