2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fogy a magyar olajtartalékForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-27 06:15:49
Címkék: Bihari hírek
Lassan lemerül a stratégiai kőolajkészlet, miközben még mindig nem érkezik jó minőségű nyersanyag a Barátság vezetékből.

 

Összességében mintegy 60 ezer tonna szennyezett orosz olaj érkezhetett Magyarországra májusban a Barátság kőolajvezetéken, amiből május 20-21-én 17 700 tonna érkezett – írtuk csütörtökön a Reuters közlése alapján.

A pénteki Népszava pedig arról cikkez, hogy a Mol május 13-ig az ország biztonsági készleteiből felszabadított 400 ezer tonna több mint felét, 203 ezer tonnát már megvásárolta. Ezt az illetékes Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség (MSZKSZ), a Népszava úgy számol, ez 12 napnyi behozatalnak felel meg.

A lapnak nyilatkozó szakértők közül többen megkérdőjelezték, hogy jogilag előállt-e az ország biztonsági készleteinek felszabadítását lehetővé tévő ellátási válsághelyzet, bár Kaderják Péter, az innovációs és technológiai tárca energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára kiállt amellett, hogy a Barátság leállása ellátási válsághelyzet.

Ha már jó minőségű anyag érkezik, ahhoz fokozatosan hozzákeverve a szennyezett nyersanyag gondmentesen feldolgozhatóvá válik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!