2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kisebb lehet a forgalom BárándonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-27 06:48:29
Címkék: Bihari hírek
A lakosok részéről sok bosszúság, a hatóságoktól hosszú előkészület után szeptemberben elkezdődik!

Fotó: Kovács Péter

 

A 42-es főút falun átvezető 2,5 kilométeres szakaszának felújításáról van szó, amely magába foglal egy teljes kopóréteg fedést, a csatornák bejáratainak rendbetételét, áthelyezését, valamint a jelzőtáblák megújítását.

 

Fotó: Kovács Péter

Volt, hogy harminccal

Évtizedek óta problémája a bárándiaknak a településüket nagyjából középen kettészelő 42-es főút forgalma, továbbá az út rossz állapota. Jó két évtizeddel ezelőtt ugyan kapott egy réteg aszfaltot, de a „csatornaszemeknél” hamar megrepedt, megsüllyedt a burkolat, amelyen áthaladva a járművek, rezonanciát, zajt keltenek. Naponta több ezer kamion robog keresztül Bárándon. És ahogy teltek az évek, egyre töredezettebb, kátyúsabb, foltosabb lett a 42-es. Egy bő éve a falun átvezető teljes szakaszra 30 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetett be a közút, majd néhány hónap elteltével egy jelentősebb útkarbantartást követően visszaállították az 50 kilométer/órás lehetséges sebességet. A múlt év végén kormányhatározatban jelent meg a nemzetközi főút Bárándon átvezető szakaszának felújítása a körúti infrastruktúra fejlesztés keretében, amely a tervezőkkel és a kivitelezőkkel történt egyeztetés után ez év szeptemberében elkezdődhet.

Kulcs az M4-es lesz

– A főút simább lesz, kevesebb zajjal, rezonanciával jár majd a közlekedés. A forgalom számottevő csökkenését az M4-es autópálya oldja majd meg a későbbiekben. Viszont az M4 sztráda Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakaszának elkészülte után már várhatóan sok teherjármű választja az M4-M35-M3 útvonalat, így kevesebb lehet Báránd közlekedési terhelése – fogalmazott Kovács Miklós polgármester.

KZS

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!