2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Elstartolt a Hősök futásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-29 06:40:08
Címkék: Bihari hírek
Hajdú-Bihar „körbefutását” tervezi egy a Magyar Honvédség katonáiból álló csapat.

Fotó: Kiss Annamarie

 

A május 27 és 31 között sorra kerülő váltófutás az Emlékfutás a Hősökért, Tavaszi Toborzó Hadjárat elnevezést kapta. Ennek során a hivatásos, a szerződéses és az önkéntes tartalékos katonák összesen 273 kilométert tesznek meg. A startra a debreceni Péterfia utcai Nagysándor József laktanyában, hétfőn reggel került sor. (Előtte Hősök Napi megemlékezést tartottak.)

 

A váltófutás legfőbb célja a Magyar Honvédség és a lakosság kapcsolatának erősítése és megemlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekről, mindazon katonahősökről, akik életüket áldozták a hazáért. A toborzó rendezvényekkel, illetve megemlékezésekkel színesített programsorozat felhívja a lakosság figyelmét a sport, a rendszeres testmozgás fontosságára, valamint segíti a honvédség népszerűsítését is.

A futás során érintett településeken az önkormányzatokkal együttműködve a helyi iskolák, intézmények, hivatalok, munkahelyi közösségek, különböző egyesületek bevonásával „mozgósítják” a lakosságot, legfőképpen az iskolás korosztályt, hogy csatlakozzanak a katonákhoz és együtt fussanak velük.

A váltófutás befutója Debrecenben, a Medgyessy sétányon lesz pénteken, ahol nagyszabású toborzó rendezvény, civil és katonai bemutatók, színpadi programok várják az érdeklődőket.

HBN

 

A tervezett útvonal:

Debrecen, Nagyhegyes, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Derecske, Berettyóújfalu, Földes, Báránd, Püspökladány, Nádudvar, Balmazújváros, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúsámson, Aradványpuszta, Nyíradony, Debrecen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!