2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Az Airbus Helicopters gyárat épít GyulánForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-29 07:03:41
Címkék: Bihari hírek
A kelet-magyarországi városban egy helikopteralkatrész-gyárat fognak felépíteni zöldmezős beruházásként. A beruházással Magyarország repülőipari fejlesztéseinek központjává válhat a város.

Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója (b) és Maróth Gáspár kormánybiztos kezet fog az egyezmény aláírásán, az Airbus Helicopters beruházásbejelentő sajtótájékoztatója előtt a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. december 17-én. Helikopterekhez szükséges alkatrészeket gyártó üzemet létesít Magyarországon az Airbus Helicopters, a 2021-re elkészülő beruházással több száz munkahely jön létre a magyar kormány és vállalat együttműködésének köszönhetően.
Fotó: Kovács Attila / MTI

A hírt Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója és Maróth Gáspár kormánybiztos jelentette be. A Gyulán felépülő üzemben a helikopterek dinamikus rendszereihez szükséges precíziós alkatrészeket fognak előállítani az Airbus termékválasztékába tartozó összes helikoptertípushoz.

A gyártás várhatóan 2021-ben indul.

A magyar kormány a fém felületek megmunkálásához szükséges képességeket biztosítja, illetve egy Repülőgépipari Akadémiát is létrehoznak majd, az üzem szakember utánpótlásának biztosítására.

Az új gyár az Airbus és a magyar állam közös vállalkozásában fog működni, de az Airbus birtokolja majd a részvények többségét, és nyilván ők felelnek majd az operatív irányításért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!