2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A magyarok többsége egyáltalán nincs képben a banki kamatokkalForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-29 07:05:55
Címkék: Bihari hírek
Egy felmérésből most az derült ki, hogy sem a THM-et nem ismeri a magyarok többsége, sem azt nem ismerik fel, hogy melyek a fix kamatozású hitelek.

 

Bár hitelfelvételi kedv a 2008-as szinthez közelít, a Magyar Nemzeti Bank felméréséből az derül ki, hogy a magyarok nagy része képtelen felmérni a hitelfelvétellel járó kockázatokat - számolt be az RTL Klub.

A jegybank friss felmérése szerint a magyarok többsége nem tudja például, hogy a teljes hiteldíjmutató (THM) magasabb a kamatnál, ugyanis a megkérdezettek 39 százaléka helytelen válasz adott, 23 százalék pedig azt válaszolta, hogy nem tudja.

A felmérésből kiderült az is, hogy csak a magyarok harmada van tisztában azzal is, hogy most rekordalacsonyak a kamatok, pedig a jelenlegi helyzet a hitelkiváltásra is kedvező lenne, ugyanis mind a lakáshitelek, mind a személyi kölcsönök kamata alacsonyabb, mint 5 éve.

A kutatás szerint a magyarok háromnegyede viszont már a fix kamatozású hiteleket keresi, de ennek ellenére a többségük nem ismeri fel a konkrét ajánlatok közül, hogy melyik a fix kamatozású.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!