2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Gazdaságvédelmi akcióterv: adócsökkentést és a szakképzés korszerűsítését ígéri SzijjártóForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-05-29 20:13:10
Címkék: Bihari hírek
Az EP-választások után jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány új akciótervet indít, de most nem a népszaporulat, hanem a gazdaság élénkítése lesz a cél. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter belengetett néhány információmorzsát a gazdaságvédelmi akciótervről egy budapesti járműipari konferencián.

Az MTI értesülései szerint Szijjártó arról beszélt, hogy EU átlagát legalább 2 százalékkal meghaladó gazdasági növekedést fog hozni az új akcióterv, amelyben lesz:
■ adó- és bürokráciacsökkentés,
■ az eljárási folyamatok egyszerűsítése,
■ a szakképzés korszerűsítése,
■ a duális képzés bővítése,
■ az autóipari beszállítóknak szánt pénzügyi keret bővítése.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) járműipari konferenciáján a fővárosi Kempinski Hotel Corvinus szállodában 2019. május 29-én. A miniszter bejelentette, hogy hosszú távon is magas, az EU átlagát legalább 2 százalékkal meghaladó gazdasági növekedést ösztönöz a kormány hamarosan elkészülő gazdaságvédelmi akcióterve.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szijjártó Péter szerint a magyarországi autóipar lendületét mutatja, hogy a 2010-ben 3600 milliárd forint éves termelési érték tavaly 8500 milliárd forintra nőtt, idén pedig már az első negyedévben megközelítette a 2500 milliárd forintot. Némileg árnyalja Szijjártó optimizmusát, hogy hosszútávon jelentős változások várhatóak a világ autóiparában, főleg a Magyarország szempontjából kiemelten fontos németben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!