2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Befoltozták a 2-es metró alagútjátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-21 12:48:27
Kijavították a 2-es metró alagútján keletkezett sérülést kedd éjszaka - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság szerdán. A szerelvények reggel óta sebességkorlátozás nélkül közlekedhetnek.

Az érintett területet fokozottan figyelik, a mûszaki probléma okát pedig egyelõre vizsgálják. A beruházó szakemberei szerint az átmeneti fennakadás nem jelent gondot a 4-es metró építésénél.

A DBR szerint utómunkálatok még lesznek, de az éjszakai üzemszünetben kijavították a szakemberek a 2-es metró falán keletkezett rést és megszüntették a talajszivárgást. A mûszaki probléma okát még vizsgálják. A 4-es metró alagútfúró pajzsai a tervek szerint másfél hónap múlva haladnak el az érintett terület alatt, egyelõre az elõkészítõ munkálatok folynak, ennek során keletkezett a hiba. A társaság közleménye szerint az átmeneti fennakadás nincs hatással a metróépítésre.

A 2-es metró alagútjának fala kedden délután a Baross téren sérült meg, amikor a 4-es metró építése miatt cölöpfúrásokat végeztek a Rottenbiller utcai felüljáró megerõsítése miatt. Erre azért van szükség, mert hamarosan megérkezik a területre a 4-es metró fúrópajzsa. Az alagút oldalsó falán egy 10 négyzetcentiméternyi rés keletkezett. A sérülés és az enyhe talajvízszivárgás miatt a forgalmat nem kellett leállítani, de sebességkorlátozásra rendeltek el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!