2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Újfaluba került a néptáncos vándordíjForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-06-11 06:08:03
Címkék: Bihari hírek
Tizennyolcadik éve rendezik meg Biharkeresztesen a Bihari Regionális Néptánctalálkozót.

Fotó: Juhász Angéla

 

Szervezője a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, és annak fenntartója, a Biharkeresztesi Református Egyházközség.

Nagy Zsoltné református lelkész nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőjében elhangzott: a mindennapi életünkben gyakran keressük a boldogságot. Sok mindent megteszünk azért, hogy meg is találjuk. Boldog az az ember, aki nem csak éli, hanem megéli az életet. És boldog az az ember, aki nem öregkorában sóhajtozik, hogy mi mindent kellet volna még megtennie, míg ereje, lehetősége volt rá. A zene és a tánc csodálatos örömforrás. Mi ma ennek lehetünk részesei. A zene és a tánc öröm, élmény, összetartozás. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is összekapcsolódunk, amikor tánc közben összekapaszkodunk.
Felkészült táncosok

Harminchat néptánccsoport körülbelül nyolcszáz fővel vett részt ezen a színvonalas rendezvényen. A helybeliek mellett több településről érkeztek csoportok. A legmesszebbiek Gyuláról, Téglásról jöttek. A zsűrit Szilágyi Zsolt egyetemi adjunktus, Csurák Ildikó Júlia és Ligetiné Csendom Erika néptáncpedagógus alkotta.

 

Fotó: Juhász Angéla

Nem volt a nap folyamán könnyű dolguk, de a mosolygó szemek és a csodálatosan felkészült táncosok produkciói elvarázsolták őket. Több arany- és ezüstfokozatú minősítés született, a vándordíjat a Bajnóca Táncműhely tagjai vihették haza.

Juhász Angéla

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!