2024. április 23. Kedd, Béla.
 
MVFC: az ötödik meccsre marad a döntésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-06-12 06:26:50
Címkék: Bihari hírek
Büntetőpárbajban maradt alul a Mezei-Vill hétfőn este Szombathelyen.

Fotó: Matey István, archív

Nem adja magát könnyen a Haladás csapat, mely 2–2-re hozta az állást összesítésben az MVFC-Berettyóújfalu elleni, bajnoki címért folytatott párharcban. A csata az egyik együttes harmadik győzelméig tart.

Hétfőn este ismét Szombathelyen csaptak össze a felek, és ha a Mezei-Vill nyerni tudott volna, már át is vehették volna az aranyérmeket Sergio Mullor Cabrera tanítványai. Ám a hazaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy még egyszer pályára léphessenek – sikerült is elérniük a céljukat Dróth Zoltánéknak, akik végül büntetőpárbajban nyerték meg a meccset.

Újra fordulatos, a végletekig kiélezett összecsapást vívtak a csapatok: az Újfalu kissé beragadt a rajtnál, a Hali viszont nyomott, Dróth a 3. percben a vezetést is megszerezte. Az idő előrehaladtával átvette az irányítást az MVFC, melynek játékába több hiba is becsúszott, illetve a hazaiak hálóőre, Asztalics is újfent ihletett formában védett. Az első félidőben már nem esett több gól, azonban a szünet után nem sokkal Gál kiegyenlített. A hajrában Nagy lőtte előnybe a hajdú-biharaiakat. A Hali vészkapusra váltott, a vendégek hősiesen védekeztek, azonban az utolsó pillanatokban Vidák lövése csak utat talált magának a kapuba, 2–2.

Ahogy a harmadik találkozón, úgy ezúttal is hosszabbítás következett. Dróth villant ismét, ám a végén Amílcarnak hála ismét egyenlő volt az állás, 3–3. Jött a hirtelen halál: rögtön az első büntetőt elhibázta a Mezei-Vill, mely így kikapott (3–2).

Az ötödik, mindent eldöntő derbire csütörtökön 20.15-től kerül sor Berettyóújfaluban, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban, ahol eldől, ki lesz a férfi futsal NB I. 2018/19-es bajnoka. A Haladás megtizedelt csapattal tud majd csak kiállni, ugyanis a hétfőn kiállított Simic és Pocaia mellett hiányozni fog az ötödik sárga lapját begyűjtő Dróth és Vidák is.

HBN

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!