2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A város legjeit díjaztákForrás: berettyoradio.hu
Utolsó módosítás: 2019-06-17 06:11:08
Címkék: Bihari hírek
A városban működő általános-, középiskolák, szakképző és művészetoktatási intézmények kimagasló tanulmányi és sporteredményeket elért diákjait díjazták a LEG-ek napján, június 13-án.

Az ünnepi alkalmon köszöntőjében Muraközi István polgármester úgy fogalmazott, a résztvevők száma tükrözi a városban lévő oktatói munka emelkedő színvonalát.

Mint mondta, a diákok méltó módon képviselik iskolájukat, tanulmányi eredményükkel pedig a városnak, önmaguknak és családjuknak is dicsőséget szereznek. Köszöntője végén a polgármester gratulált a felkészítő tanároknak, az intézmény vezetőknek és megköszönte a tanévben nyújtott példaértékű munkájukat.

 

 

A LEG-eket az önkormányzat felhívására az intézményvezetők javaslatai alapján választották ki. A 112 egyéni diák mellett 32 csapat 187 tanulója vehette át a város elismerő emléklapját és a tárgyjutalmakat.

 

 

Az egyéni jelöltek oklevelük mellé mozijegyet, strandbelépőt, fagyikupont, pendrive-ot és a LEG-ek logójával ellátott tornazsákot kaptak. A csapatokat ajándékutalvánnyal is díjazták.

 

 

A tanulók nem csupán tanulásban és sportban jeleskednek, hanem művészetekben is. Ebből pedig ízelítőt is kaptak a megjelentek: Kovács Adél a LEG-ek napjára Aranyosi Ervin: Legyen szíved boldog című versével készült, a Diószegi Kis István Református Általános Iskola Kacor citeraegyüttese Bihari dalcsokrával színesítette a rendezvényt.

 

 

Balogh Zsuzsa a József Attila Általános Iskola tanulója énekes produkciót, a Diószegi Kis István Református Iskola tanulói pedig furulya kánont adott elő.  A diákok kitüntetésének átadása után a József Attila Általános Iskola énekkara Bródy János: Nem születtem varázslónak című dalával zárta a LEG-ek napját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!