2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Toljuk ki az átlagéletkortForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-06-17 06:30:22
Címkék: Bihari hírek
Kívül-belül megújult Konyár egészségügyi intézménye, pénteken volt az átadó ünnepség.

Fotó: Olvasónk felvétele

 

Az Egészségügyi alapellátás korszerűsítése részeként a háziorvosi-, a fogorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat épületét szinte teljes körűen felújították, így nyílászárókat cserélték, a villamoshálózatot korszerűsítették, infúziószobát alakítottak ki, lecserélték a radiátorokat, a burkolatokat, továbbá korszerű, modern eszközökkel szerelték fel az egészségügyi intézményt. Az épületet teljesen akadálymentesítették.

 

Fotó: Olvasónk felvétele

Az ünnepséget Vig Szilárd, Konyár község polgármestere nyitotta meg, avatóbeszédet mondott dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: Az elmúlt időszakban a választókerület minden települése fejlődött. A szorgalmas konyári közösség is derekasan helytállt az eddigi fejlesztéseknél is, megérdemelték a magas szintű egészségügyi szolgáltatásokat. Ezek a felújított épületek az itt dolgozóknak és az igénybe vevőknek is XXI. századi körülményeket biztosítanak.

Pajna Zoltán a beruházással kapcsolatban kiemelte: Konyár fejlődése kihat az egész megyére is. A Modern Falvak Program keretében újabb összeget kap a régió, tehát szükséges lesz a települések részéről, hogy kollegialitást gyakoroljanak, így lehetőség nyílik a legtöbb helyen a legfontosabb igények kielégítésére. Ezek a beruházások azt üzenik, hogy Magyarországon is toljuk ki az átlagéletkort, mint más országokban, de ennek feltétele, hogy időben látogassunk el a megfelelő egészségügyi intézménybe – tudósította a Naplót Lisovszki-Tóth Anita.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!