2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Az új betegirányítóval időt spórolhatunkForrás: berettyoradio.hu
Utolsó módosítás: 2019-06-30 16:11:18
Címkék: Bihari hírek
Munkába állt az „Erodium” betegirányító rendszer a berettyóújfalui gyermekorvosi rendelőben. A számítógépes szisztéma egyszerre könnyíti meg az orvos munkáját és a páciens várakozását.

Az új betegirányítóval megszűnik a sorban állás miatti konfliktusforrás, gördülékennyé teszi a betegellátást, átlátható és tervezhető rendelési időt biztosít a gyermekorvosoknak.

 

 

Az ötlet, hogy Berettyóújfaluban is működjön ez a típusú rendszer Dr. Hodosi Julianna házi gyermekorvosé, a megvalósításhoz pedig Berettyóújfalu Város Önkormányzata adott támogatást. A június végén telepített betegirányító egy információs kártyával működik, amelyet Dr. Hodosi Julianna és Dr. Kin Ágnes doktornőknél lehet igényelni. A kártya díja egyszeri 500 Ft költséget jelent betegenként. Minden páciensnek – gyermeknek – külön névre szóló kártyát szükséges készíttetni, amelyhez tartozik egy saját profil is a www.erodium.hu webfelületen.

 

 

Fontos kiemelni, hogy a személyes adatok és beállítások kizárólag a doktornők, az asszisztenseik és a beteg számára elérhető. A kártyák egyedi azonosítót kapnak, QR kóddal egyszerűen, telefonról is beléphetünk a rendszerbe. Hatalmas előny, hogy otthonról pár másodperc alatt foglalhatunk a rendelési idő első másfél órájában időpontot. A weboldalon tájékozódhatunk a rendelési időkről. A páciensnek – az időpontfoglalást követően - a váróterembe érkezve már csak a kártyáját kell a terminálba helyeznie és a gép név szerint üdvözli, majd az adatokat rögzítve jelzi a doktornők asszisztenseinek, hogy a beteg már megérkezett.

 

 

A terminál egy jól átlátható rendszerben automatikusan összehangolja a váróterembe időpontra érkezett betegeket az időpont nélküli várakozókkal is. A rendszer gördülékenységét jól jelzi, hogy a telepítés óta eltelt másfél hétben már több mint százan igényelték kártyáikat. Az eddigi visszajelzések alapján hasznosnak és jól működő programnak tartják a betegirányítót. Más ügyeket, például recept és tápszerigénylést, kórházi zárójelentések elemzését is intézhetjük közvetlenül a weboldalon. Rendelési idő alatt az asszisztensektől pár perc múlva válasz is érkezik. Hamarosan egy újabb funkciója is lesz a beteghívónak, ugyanis a rendszerben a csecsemő tanácsadás időpontjait is kérhetik majd a betegek.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!