2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mostantól teljesen a Vodafone tulajdona a magyar UPCForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-01 21:25:54
Címkék: Bihari hírek
Sikeresen lezárult a Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország százszázalékos tulajdonosa – írja csütörtöki közleményében a Vodafone.

Mint azt korábban megírtuk: az már két hete eldőlt, hogy a Vodafone bekebelezheti a UPC-t. Az Európai Bizottság ugyanis ekkor hagyta jóvá, hogy a Vodafone-csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát.

Az üzlet hátterében az áll, hogy a Vodafone integráltabb szolgáltató kíván lenni szerte a világon, egyszerre adva mobilszolgáltatást, tévét, internetet és vezetékes telefont. Eddig nálunk ezt érdemben csak a Telekom tudta, a többiek közül a Telenor kizárólag mobilszolgáltató, a Digi pedig ugyanezt az utat járná be (az Invitel felvásárlása után), de a mobilszolgáltatásukon még bőven dolgozniuk kell. Mostantól érdemi versenytársa akad a Telekomnak, amitől akár a verseny élénkülése is várható.

A Vodafone és a UPC így mostantól egy cégcsoportként működik tovább, egyelőre azonban megmaradnak különálló vállalatként, vagyis az ügyfelek változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon érik majd el a cégeket.  A Vodafone és a UPC jelenlegi szerződéseit a felvásárlás nem érinti: az ügyfelek a szolgáltatásokat változatlan feltételekkel vehetik igénybe, és ügyeiket is változatlan módon intézhetik a megszokott ügyfélszolgálati csatornákon – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!