2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A Lidl nagyon belehúzott, több fronton veri a Spart és a TescótForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-03 21:48:21
Címkék: Bihari hírek
Elképesztően hatékony a Lidl a versenytársakhoz képest.

 

Összesítette a hazai kiskereskedelmi szektor szereplőinek árbevételét a G7.hu, miután a cégek közül már a Tesco és a Lidl is leadta a legutóbbi pénzügyi évre szóló jelentését.

Bevétel szempontjából Tesco, Spar, Lidl a sorrend, őket követi az Auchan, bár a dologhoz hozzá tartozik, hogy az Auchan csonka évet zárt, tavalyi adatai csak 9 hónap teljesítményét tartalmazzák.

Van azonban olyan mutató, amelyben a Lidl megelőzi a Tescót és a Spart: az úgynevezett EBITDA, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye mekkora részét teszi ki az árbevételnek, és a Lidl 8,5 százalékos aránya magasabb, minta Tesco 6,76-os, a Spar 6,39-es értéke.

De abban az összehasonlításban is a Lidl a legjobb, amelyben az egy alkalmazottra jutó árbevételt vette a G7: a Lidlnél erre 93 millió forint jön ki, és az is nyilvánvaló, hogy a diszkont modellben dolgozó három lánc (Lidl, Aldi és Penny-Market) a leghatékonyabb, ha a munkaerőt forgatni kell (71 millió és 63 millió forint jön ki náluk egy alkalmazottra).

És abban is a Lidl vezeti a mezőnyt, hogy mennyivel tudták növelni az árbevételüket: több mint 31 százalékkal sikerült a német diszkontláncnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!