2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nagyot esett két év alatt a személyi kölcsönök kamataForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-09 07:00:34
Címkék: Bihari hírek
Két év alatt jelentős csökkenés ment végbe a személyi kölcsön kamatok piacán. Egy 3 millió forint összegű hitel teljes visszafizetése ma 440 ezer forinttal alacsonyabb, mint 2017-ben. Minden bizonnyal jelentős mértékben ennek is köszönhető, hogy 2019 első felében közel kétszer annyi személyi kölcsönt vett fel a magyar lakosság, mint 2017 ugyanezen időszakában.

 

Az ingatlan fedezet nélkül elérhető személyi kölcsönök élvonala is 14 százalék körüli THM-mel (teljes hiteldíj mutató) volt elérhető 2017 közepén (200 ezer Ft nettó havi fizetés mellett). Mára ez a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátor alapján közel 6 százalékkal alacsonyabb: 8,8 százalék. A kamatcsökkenés révén egy 3 millió forintos, 5 évre felvett személyi kölcsön havi törlesztője 68 600 forintos szintről 61 200 forintig mérséklődött, mely a teljes visszafizetésben 440 ezer forintos anyagi előnyt jelent a hitelfelvevőknek.

 

Bankmonitor 

Az egyes bankok személyi kölcsön kínálata természetesen nem csak a kamatok és törlesztőrészletek vonatkozásában tér el. Jelentős különbség mutatkozhatnak a hitelminősítésben, az egyes jövedelemtípusok elfogadásában és a maximálisan kiajánlott hitelösszeget illetően is. A leggyakoribb személyi kölcsön felhasználási célok között a használt autó vásárlás és az ingatlan felújítás szerepel.

Nem minden igénylő számára érhetők el azonban a legkedvezőbb kamatú személyi kölcsönök, a bankok ugyanis számos feltételt támaszthatnak. A jó kamatért esetenként meghatározott havi összeg számlára érkeztetését kell vállalni, ez ráadásul sávosan változhat, vagyis minél magasabb a vállalt összeg, annál alacsonyabb a kamat. A minimális jövedelmet illetően is lehetnek elvárások, ráadásul ez bankonként nagyon eltérő lehet, így egyáltalán nem biztos, hogy valaki számára elérhetőek a legolcsóbb termékek.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!