2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Búcsúzzon el a tértivevényektől!Forrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-16 06:46:47
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Postának 4,3 milliárd forintba kerül az átállás az elektronikus kézbesítési rendszerre.

 

A papíralapú tértivevények év végi kivezetését kormányrendelet rögzíti, ennek értelmében januártól a kézbesítést igazoló visszajelzést csak elektronikus úton kaphatják meg a hivatalos iratokat feladók. A Magyar Posta IT-megoldásokért felelős igazgatója a Világgazdaságnak azt mondta: az elektronikus kézbesítési rendszer már szeptembertől teljes fordulatszámon üzemel. A fejlesztésére a társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást is fordított – tette hozzá Jenei János.

Az elektronikus kézbesítési rendszeren keresztül, a küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a Posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül követhetik az ajánlott és a tértivevényes levelek útját. A címzettek, a meghatalmazottak és a jogosult átvevők is elektronikus eszközön tett aláírással ismerik el, hogy átvették a küldeményt, és a feladók is elektronikus formában kapják majd meg a kézbesítési igazolásokat – írja a Világgazdaság.

A rendszer szeptember 1-jétől egyelőre csak azok számára lesz elérhető, akik megfelelő verziójú elektronikus feladójegyzéket használnak. Jenei János elmondta, hogy a tesztüzemben még nem tudják reprodukálni a valós rendszerterhelést, így kisebb-nagyobb fennakadások voltak a program kiépítése során.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!