2024. április 24. Szerda, György.
 
Kórházberuházás és gyógyszállóForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-11-07 08:16:37
Berettyóújfalu – Szeifert Ferenctõl, Berettyóújfalu polgármesterétõl megtudtuk, a kórházi beruházás mellett egy másik nagy horderejû befektetés is megvalósulhat, attól függetlenül.

A Berettyóújfalui Területi Kórház fennállásának 80. évfordulója alkalmából tartott csütörtök délelõtti ünnepségen jelentette be Szeifert Ferenc, a település polgármestere és Bulyovszky István, az intézmény fõigazgatója azt a 4,2 milliárd forint összértékû beruházást, melyhez a program szakmai jóváhagyását kedden kapták meg az Egészségügyi Minisztériumban.

A tervek szerint a szükséges összeget uniós forrásokból és körülbelül 5-10 százalékos önrészbõl fedeznék. – A fejlesztés lényege, hogy egy teljesen új épületbe költöztetnénk 170 – többek között rehabilitációs, mozgásszervi betegségek kezelésére fenntartott – ágyat, melyek jelenleg 80 éves épületekben vannak – tájékoztatott Bulyovszky István.

Mint megtudtuk ezzel nem teremtenének új munkahelyeket, de meg tudnák õrizni a jelenlegieket. A beruházás a szükséges anyagi források elõteremetése után 1,5 év alatt felépülhetne a kórház területén található 12 hektáros területen.

Az orvos-igazgató cáfolta azokat a híreket, miszerint a kórház anyagi helyzete aggasztó lenne, mint mondta mindössze 150-200 millió forintos mínuszban vannak.
Szeifert Ferenctõl, Berettyóújfalu polgármesterétõl megtudtuk, a kórházi beruházás mellett egy másik nagy horderejû befektetés is megvalósulhat, attól függetlenül.

– Testvérvárosunkból, az olaszországi Montegrotto Terme-bõl jelentkezett egy befektetõ csoport, akik körülbelül 100 ágyas, 3 vagy 4 csillagos gyógy-szállodát építenének a kórház melletti több mint egy hektáros területre – mondta. Jelenleg a telek megvételére benyújtott ajánlat hivatalos elõkészítése zajlik.

Ha az ajánlatot (mintegy 80 millió forint értékben) a testület elfogadja, akkor a telket meghirdetik eladásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!