2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Futó záporok enyhítik ma a melegetForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-26 07:44:06
Címkék: Bihari hírek
28-34 fok lesz, de többfelé alakulht ki egy kis eső.

 

Hétfő napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak átmenetileg lokális jelleggel futó záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadásra is számítani kell. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel.

Délután 28-34 fokot mérhetünk, de a záporok, zivatarok után ideiglenesen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Hétfőn sem lesz front térségünkben, de a meleg, fülledt idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság és migrénes fejfájás is kialakulhat. A fülledt idő miatt keringési és légzőszervi panaszok jelentkezhetnek, légszomj is előfordulhat, valamint vérnyomás-ingadozás és szívproblémák is felléphetnek.

Éjszaka enyhe marad az idő, ami alvászavarokat, kialvatlanságot okozhat.

11 és 15 óra között többfelé erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Fogyasszunk könnyű ételeket, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Kedd reggel ismét az északkeleti tájakon valószínű a legtöbb napsütés, máshol ismét megnövekedhetnek a felhők, és elszórtan átmeneti jelleggel futó zápor, zivatar kialakulhat. A szél továbbra is csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21 fok között alakulhat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!