2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
„Deluxe lecsó” várja a kíváncsiskodókatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-27 07:30:43
Címkék: Bihari hírek
Neves fellépők, fenséges ízek és fergeteges programok várják a látogatókat a „lecsó fővárosában”.

Fotó: Matey István, archív

 

A nyolcadik Esztári Lecsófesztivál idén is tartogat meglepetéseket, az augusztus 29-tól 31-ig tartó rendezvényen a „gigafazék” újra megtelik. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a helyüket a családias hangulatú, kulturált gasztronómiai eseményen, amely idén 5 hektáros terület fog zajlani, hangzott el a Debrecenben tartott Esztári Lecsófesztivál sajtótájékoztatón hétfőn.

 

Új köntösben

Szécsi Tamás, Esztár polgármestere többek között az új helyszínekről avatta be az érdeklődőket, valamint a várható újításokról beszélt, amelyekkel még inkább emelni szeretnék a fesztivál színvonalát. Az idei évben sajnos Benke László nélkül zajlik a gasztronómiai esemény, azonban testvére, Benke Gyula fogja készíteni a nagy üstben rotyogó „gigalecsót”, amelyet szombaton délben fognak ingyenesen szétosztani a látogatók között. – Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a megye egyik legnagyobb rendezvényhelyszínéről beszélhetünk, amely idén új udvarokkal, programokkal bővül, ahol bármely korosztály képviselője otthonra találhat. A rendezvényre 10 fesztiválhelyszín invitálja a látogatókat, ahol 5 színpadon 60 neves fellépő fogja szórakoztatni a lecsó szerelmeseit.

 

Fotó: Nagy Emese

Természetesen a szórakozás mellett az ízek is főszerepet kapnak, közel 100 főzőcsapat bográcsában, üstjében fog elkészülni az idei legfinomabb „deluxe lecsó”, amely a hagyományostól eltérve, csirkecomb, gyalult káposzta hozzáadásával fog tálalásra kerülni.

Az elmúlt hét évben hűségesen szolgált üstöt le kellett cseréljük, eljárta az idejét, egy új rozsdamentes, saválló, acélból készült kondér áll majd rendelkezésre. Amelyben körülbelül 12-15 mázsa lecsót lehet majd elkészíteni – mondta.

A helyszínek felfrissülnek, legtöbbjük új köntöst kap, a fesztivál minden egyes napján megtalálható majd a gyermekeknek felállított mesevilág, továbbá a felnőtteknek kialakított fények, ízek udvara a Chill Garden.

Nagy Emese

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!