2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Kihirdették a pótfelvételi ponthatáraitForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-27 08:17:04
Címkék: Bihari hírek
Kihirdették hétfőn a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait. A pótfelvételinek köszönhetően a 9299 jelentkezőből 6421-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben – alapképzésre 4453, felsőoktatási szakképzésre 1049, osztatlan képzésre 469, mesterképzésre pedig 450 hallgatót vettek fel, áll az Oktatási Hivatal (OH) közleményében.

A Pont Ott Party résztvevői a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusán 2019. július 24-én.
Fotó: Csomor Ádám / Index

 

A pótfelvételiben egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani. A legnépszerűbb intézmény a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem volt. A legkedveltebb szakok a felvettek száma alapján: gazdálkodás és menedzsment, jogász, kereskedelem és marketing, gyógypedagógia, pénzügy- és számvitel.

A most megállapított ponthatárok legalább olyan magasak, mint a július 24-én meghatározottak. Ha többen, illetve jobb felkészültségűek jelentkeztek egy képzésre, mint az általános eljárásban, akkor előfordulhat, hogy a pótfelvételi ponthatára meghaladja az általános eljárásét – idézi az MTI a közleményt.

Az Oktatási Hivatal a jelentkezőket a döntésről sms-ben értesíti. A besorolási döntés az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető; erről az OH minden jelentkezőt e-mailben is tájékoztat. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót felsőoktatási intézményüktől kapják majd meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!