2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megvan, hol irtanak szúnyogot a hétenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-27 08:23:19
Címkék: Bihari hírek
Összesen öt hajdú-bihari települést érintenek a gyérítések.

Fotó: Molnár Péter

 

Az elmúlt héten a korábban elmaradt gyérítéseket pótolták a szakemberek. Kezeléseket végeztek a Balaton térségében, Békés, Csongrád és Heves megyében, Dunaújváros környékén, továbbá a Szigetközben. A következő napokban a Velencei-tónál, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében, valamint Mohács térségében terveznek részleges kezeléseket. A Tisza-tó körzetében és Szolnok térségében, valamint a Csepel-szigeten néhány településen pótlólagos kezeléseket végeznek – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Mint írják, a nyár végi, meleg időjárás továbbra is kedvez a csípőszúnyogoknak, de a kevés csapadék miatt csak korlátozottan vannak jelen a lárvák számára megfelelő élőhelyek, ezért kevés helyen kell számolni a szúnyogok tömeges megjelenésével.

A tervezett munkákról az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint itt is nyomon lehet követni a heti program részleteit.

A felsorolásból kiderül: a héten öt Hajdú-Bihar megyei településen, Berettyóújfaluban, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Hajdúszoboszlón és Tiszagyulaházán számíthatunk szúnyogirtásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!