2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Magyarország első negyedéves GDP-adata a legjobbak közöttForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-09-07 12:09:37
Címkék: Bihari hírek
Kijött az Eurostat felülvizsgált negyedéves GDP-adata, amelynek alapján Magyarország még mindig vezeti a növekedési rangsort (bár Málta és Írország számai még nincsenek meg, ezekkel együtt jó eséllyel csak másodikok lennénk) – vette észre a Portfolio.

Az Eurostat második negyedéves becslésében helyben hagyta, hogy mind a 28 tagállamból álló gazdasági unió, mind a 19 tagból álló monetáris unió 0,2 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest. A KSH mérése alapján az idei első negyedévben a magyar GDP az előző év azonos időszakához mérten 5,2, az előző negyedévhez viszonyítva 1,5 százalékkal nőtt, az adatot jelentősen megdobta az építőipar teljesítménye.

A felülvizsgálat adatokból most se derült ki minden tagállam adata, Málta és Írország hiányzik. A későbbi frissítések után legfeljebb az ír gazdaság kerülhet elénk, mely az első negyedévben 6,3 százalékkal nőtt, ennek alapján jó eséllyel előttünk lesz majd végül. A máltai GDP az év elején 4,8 százalékos növekedést mutatott, vagyis nekik már gyorsulni kellene ahhoz, hogy az első helyről letaszítsanak. Negyedéves alapon Írország 2,4 százalékkal nőtt az év elején, tehát ebben is Magyarország elé kerülhetnek még.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!