2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Az idei tanévre is biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogramForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-09-09 19:35:41
Címkék: Bihari hírek
Ebben a tanévben is biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram - közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján. A magyar kormány 2010 óta működteti a programot, melynek folytatásában és bővítésében elkötelezett.

Feldman Zsolt kiemelte, az egészséges táplálkozás alapja a friss zöldségek, gyümölcsök és a különböző tejtermékek bevitele, ezért működtetik már 2010 óta a programot.

A részletekről szólva elmondta, a kínálati palettán hétféle gyümölcs és négyféle zöldség szerepel, valamint 100 százalékos ivólevekből választhatnak az iskolák a program keretében. Ez 52 millió adag terméket jelent, és 3,15 milliárd forintot fordít erre a kormány, a termékeket 37 beszállító biztosítja - közölte Feldman Zsolt.

 

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az iskolatej-programban 12,8 millió liter tejet vagy azzal egyenértékű tejterméket tudnak a gyerekeknek biztosítani ebben a tanévben, erre 4,66 milliárd forintot költ a kormány.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a program sikeres, a gyümölcsprogramban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, a tejprogramban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Kitért arra, hogy a kormány az elmúlt években nagy figyelmet fordított a gyermekétkeztetésre, amelynek forrásait évről évre növelte, de az iskolai tej- és gyümölcsprogramban is egyre több iskola vesz részt. Hangsúlyozta, a kormány elkötelezett a program folytatásában, bővítésében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!