2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Ismét közeledik a banki adategyeztetés határidejeForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-09-09 20:01:35
Címkék: Bihari hírek
Október végéig kell elvégezni a kötelező adategyeztetést, amelyet nyáron halasztottak el, mivel akkor rengetegen elmulasztották megtenni.

 

A banki adategyeztetés október végi határidejére hívta fel a figyelmet Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az M1 hétfő reggeli műsorában.

Még annál is tovább csúszik a banki adategyeztetés határideje, mint amit a kormány ígért.

Varga Mihály augusztus 31-ét szerette volna végső határidőnek a banki azonosítás elvégzésére, a bankok szeptember 30-át, ehhez képest október 31-e lehet a hivatalos dátum.

A főtitkár elmondta, hogy mintegy félmillió lakossági, illetve csaknem 150 ezer vállalati ügyfél nem tett még eleget a kötelezettségnek. Ez a lakossági számlák 5, a céges ügyfelek 10-15 százalékát jelenti.

A kötelező azonosításra a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem miatt van szükség. A lakossági ügyfelek közül azoknak kell megjelenni a bankokban, akik erről értesítést kaptak – döntően olyan ügyfelek, akik 2017 júniusa előtt nyitottak számlát és dokumentumaikat korábban nem másolták le –, a cégeknél azonban mindenkinek egyeztetni kell – tette hozzá.

A kötelező banki adategyeztetésre június 26-a volt az első határidő, amelyet október 31-éig hosszabbítottak meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!