2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nyolcadjára szumóztak EsztárbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-12-11 18:43:18
Címkék: Bihari hírek
A versenyt a házigazda csapat nyerte a nyíregyháziak és a kecskemétiek előtt.

Fotó: A szervezők felvétele

 

A 8. Szumó Robot Esztár Kupára Kecskemétről, Nyíregyházáról, Miskolcról, Debrecenből, Kisvárdáról, Hajdúszoboszlóról, Balmazújvárosról, Derecskéről, Tiszacsegéről, Hortobágyról, Békásmegyerről és Esztárból összesen 36 csapat érkezett, hogy robotjaikkal megmérkőzzenek a 120 centiméteres pályákon.

 

Fotó: A szervezők felvétele

 

Az ország jelenleg legnagyobb ilyen versenyén hat csoportban, körmérkőzésekkel dőlt el a legjobb 24-be jutás, amit egyenes kieséses szakasz követett a döntőbe jutásért. Végül három Lego robot küzdött meg a kupa győztes címért. A döntőben az esztári Irinyi Károly Általános Iskola és AMI diákjai által (Sanyó Dániel, Halász Zoltán és Szabó Attila) épített és programozott gépezete bizonyult a legjobbnak és nyerte el a kupa győztes címet a Zrínyi Ilona Gimnázium nyíregyházi és a Szent József Általános Iskola Gimnázium, Szakgimnázium, Középiskola és Kollégium debreceni iskolákból érkezett csapatai előtt. A szuperkupát, ahol párban, vállvetve versengtek a robotok a kupagyőztes címért, hatalmas küzdelemben nyíregyházi és kecskeméti középiskolás tanulók szerkezetei nyerték.

 

A rekordszámú nevezés egyrészt a kupa növekvő népszerűségének, másrészt a RoboLabor Országos Robot Szumó Bajnokságnak is köszönhető. Az ez évben indult versenysorozat 4. állomásaként az esztári verseny pontszerzésre adott lehetőséget a bajnokság résztvevőinek. A rendezvény számos támogatójának köszönhetően a versenyzők értékes tárgynyereményekkel térhettek haza.

 

Nagyné Kelemen Mónika

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!