2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Olcsóbb lett az eurós utalásForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-12-16 19:17:10
Címkék: Bihari hírek
Ugyanannyit kell majd fizetni az euró átutalásért, mint a Magyarországon belül tranzakciókért.

 

December 16-tól az euróövezeten kívüli tagállamokban alacsonyabb lesz az euróban történő, határokon átnyúló fizetések díja a fogyasztók és vállalkozások számára, írta közleményében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Az uniós szabályok biztosítják, hogy az euróövezeten kívüli tagállamokban – Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Dániában, Magyarországon, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában és Svédországban – az euróban történő, határokon átnyúló fizetések díja megegyezzen a belföldi fizetések díjával. Így aki például eurót szeretne külföldre küldeni, mostantól ugyanazt a díjat fizeti majd, mintha a saját országán belül, a saját pénznemét utalná át.

Egy romániai család például, amely euróban szeretne pénzt küldeni a Párizsban Erasmus-programban részt vevő gyermekének, többé nem kell, hogy figyelembe vegyen többletköltségeket, mivel mostantól ugyanazt a díjat kell, hogy fizesse, mint egy belföldi tranzakcióért Romániában – nyilatkozta Valdis Dombrovskis, ügyvezető alelnök, az emberközpontú gazdaságért felelős biztos.

A közlemény megjegyzi, hogy következő lépésként 2020 áprilisától azok a rendelkezések is alkalmazhatók lesznek, amelyek lehetővé teszik, hogy az uniós fogyasztók összehasonlíthassák a devizaváltási díjakat, amikor kártyáikkal egy másik uniós pénznemben fizetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!