2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Még pörög az építőipar, de már látszik az aranykor végeForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-12-18 17:34:56
Címkék: Bihari hírek
20 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye egyetlen év alatt, de már kevesebb szerződést kötnek, mint tavaly ilyenkor.

 

2019 októberében az építőipari termelés 20,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 18,8 az egyéb építményeké 22,3 százalékkal – írta a KSH.

Az épületek esetében lakó-, kulturális és ipari épületek építése, az egyéb építményeknél út- és vasútfejlesztési munkák eredményezték a növekedést.

Az év első tíz hónapjában összesítve 27 százalékos a növekedés 2018. január-októberhez képest. Az év elején még a mostaninál is sokkal nagyobb volt a növekedés, 40 százalék körüli és jóval afölötti emelkedést is mértek, a június óta érkező adatok húzzák lejjebb egy kicsivel az éves mutatót.

Az aranykornak azért hamarosan vége lehet: a megkötött új szerződések száma októberben már csak 2,7 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 2,8 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 8,5 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál.

Az építőipari vállalkozások október végi szerződésállományának volumene 10,1 százalékkal elmaradt a 2018. október végitől.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!