2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vörös festékkel rongálták meg a több száz éves várfalat NógrádbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-01-07 18:14:38
Címkék: Bihari hírek
Múlt hétvégén vörös festékkel garffitizték össze a nógrádi vár több száz éves falait. A Nógrád Várának Megmentéséért Alapítvány szombat este azt írta a Facebookon, hogy korábban még sosem rongálták meg a műemléket.

Az Index megkeresésérre Kovácsné Balogh Mónika, az alapítvány elnöke elmondta, hogy
■ összesen 4 falfirkát fújtak fel festékszórókkal,
■ a rongálás három falszakaszt érint, amik több mint 600 éve állnak,
■ az ügyben Nógrád önkormányzata tett ismeretlen tettes ellen feljelentést.

Kovácsné ezen kívül hangsúlyozta, azért is értetlenül áll a dolog előtt, mert nemcsak, a várat nem rongálták meg soha korábban, de az egész faluban nem volt még graffitizésre példa. Tegnap már a rendőrség is kint volt helyszínelni a vörös festékkel összefújt várfalaknál. A Nógrád Várának Megmentéséért Alapítvány elnökének az egyik rendőr azt mondta, a Nógrádtól félórányira fekvő Balassagyarmat a legközelebbi település, ahol korábban találkozott már illegális graffitizéssel.

Azt, hogy mekkora a kár, illetve, hogy hogyan lehet majd a vörös festéket eltávolítani, egyelőre még nem lehet tudni. Kovácsné azt mondta, az alapítvány már felvette a kapcsolatot és egyeztet a helyreállításról Tomka Gáborral, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettesével, aki 2018 során vezette a a nógrádi vár barbakánjának régészeti feltárását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!