2020. május 26. Kedd, Fülöp, Evelin.
 
Kiterjeszti az egész országra a decemberi civil autós akciót a rendőrségForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-01-07 18:20:13
Címkék: Bihari hírek
Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség, mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán. Berzai Zsolt alezredes az új ellenőrzési mód kiterjesztését azzal magyarázta, hogy a gépjárműsofőrök kerülik a kihágásokat ha rendőrautót látnak, így civil autókban ülve jobban kiszűrhetők a szabálytalankodók.

Emlékeztetett:

csak a decemberi civil autós ellenőrzések során 240 esetben intézkedtek a rendőrök a fővárosban.

Megírtuk, decemberben kamerákkal felszerelt civil autókból figyelték a rendőrök a szabálytalankodókat.  Főként olyan autósokat szűrtek ki, akik buszsávban közlekedtek, áthajtottak a piroson, figyelmen kívül hagyták a kötelező haladási irányt, telefonáltak vezetés közben, vagy éppen engedély nélkül vezettek.

Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

A legnagyobb bírságot, százezer forintot, az a sofőr kapta, aki az autópályán a leállósávban közlekedett

- írtuk a legutóbbi ellenőrzés eredményeiről beszámoló rendőrségi hírben, melyre reagálva több olvasónk is magára ismert, vitatva a rendőrségi eljárás jogosságát.

Ezzel szemben Bernai Zsolt a mostani, újabb akció indoklásaként az eddigi tapasztalatok alapján a gyakori problémák között említette, hogy az autósok
■ szabálytalanul veszik igénybe a buszsávot,
■ áthajtanak a piros jelzésen,
■ megszegik a kötelező haladási irányt, és
■ ha az autópályán a forgalom feltorlódik, előszeretettel közlekednek a leállósávban.

Magyarországon nem az a probléma, hogy az autósok nem ismerik a közlekedési szabályokat, hanem a közlekedési morál, a közlekedés többi résztvevőjének tiszteletben tartása, egyenrangúként való elfogadása a gond, legyen az kerékpáros vagy gyalogos, jelentette ki, megjegyezve, hogy ezen változtatni kellene, mert ahol nincs közlekedési kultúra, ott közlekedési biztonságról sem lehet beszélni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!