2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Védett lakásokat jelöl ki a családon belüli erőszak áldozatainak Baranyi KrisztinaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-01-07 18:41:14
Címkék: Bihari hírek
Bár Magyarországon most is léteznek olyan államilag fenntartott védett házak, amelyekben a családon belüli erőszak áldozatai menedékre lelhetnek, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerint túlságosan kevés ilyen van. Ezért kedden egy sajtótájékoztatón - amit a Mérce közvetített élőben - bejelentette, hogy az ferencvárosi önkormányzat védett lakásokat fog kijelölni a saját lakásai közül.

A független polgármester szerint az is baj, hogy sokszor még a szociális ellátórendszer dolgozói sem tudnak az ilyen lakások létezéséről, nemhogy azok, akiknek szükségük lenne rájuk. Ezért Ferencvárosban felvilágosító kampányt is terveznek a témában. melyhez a helyi rendőrkapitányság is segítséget nyújt. Baranyi szeretné, ha más önkormányzatok is követnék a példájukat, különösen a Szabad Városok Szövetségének tagjait kérte fel erre.
Ez azért lenne fontos, mert így az áldozatok az önkormányzatok saját hálózatán belül távolabbra, egy másik városba tudnának költözni veszélyt jelentő lakhelyükről.

Mindezeken túl Csárdi Antal országgyűlési képviselő újra kezdeményezni fogja a parlamentben a Magyarország részéről már 2014-ben aláírt, ám a kormánypárt által az Országgyűlésben azóta többször leszavazott Isztambuli Egyezmény ratifikálását. Az Európa Tanács egyezményének célja a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzése és felszámolása, tette egyértelművé az LMP-s politikus.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!