2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Elõzetesben egy újabb ápolóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-22 13:13:55
Újabb ápolót vett õrizetbe a kiskunhalasi rendõrség a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában dolgozók közül.

Ellene zsarolás miatt indult eljárás, apróbb ajándékokat, kávét, cigarettát zsarolt ki a betegektõl - tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Téglás Péter a Kiskunhalasi Ügyészség vezetõje. Az ápolót szerda délelõtt vették õrizetbe, és az ügyészség kezdeményezte elõzetes letartóztatását.

Az újabb õrizetbe vétellel már három ápoló ellen folyik vizsgálat, egyikük már elõzetes letartóztatásban van, egy másik férfit pedig házi õrizetben várja a bírósági eljárást. Õket azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan bántalmazták, megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékos betegeket.

Az ügy februárban került a nyilvánosság elé, de az ügyészség az otthon egyik ápolója és egy volt dolgozó feljelentése alapján már januárban vizsgálatot indított. A két nõ állítása szerint az otthon több dolgozója is tudott a bántalmazásokról, az ápoltaktól elcsalt zsebpénzekrõl. Többen szemtanúi is voltak a történteknek, de sokáig senki sem mert róluk beszélni. A feljelentést tevõ két nõ azt állítja, többször is jelezték az igazgatónõnek, hogy mi történik az ön- és közveszélyes embereket kezelõ osztályon, de csupán annyi változott, hogy több ápolót áthelyeztek másik osztályra és a zárt osztály folyosójára kamerákat szereltek fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!